miércoles, 30 de mayo de 2012

Entrevista als Abril sobre el clip de la cançó "Postdata" d'Ara o Mai



Jordi – Coincidim amb el grup Abril que està presentant el seu disc 'Ara o Mai', i el primer que preguntem a en Dowey, Víctor, Néstor, David i Uri; és què és el que toca fer 'Ara o Mai'?



Abril – Doncs Ara o Mai és el moment de fer les coses, és el moment de creure en el que som, en la música que fem i en les lletres que volem defensar. Aquest Pop Rock alternatiu que fem no és l'habitual Pop català, és bastant diferent, i sempre ens havien aconsellat 'assemblar-nos' a aquest estil, però vam creure en el que feiem i les ràdios ens estan donant suport, estem molt contents.

Jordi – Quins sóns els origens del grup? Com us vau conèixer i formar la banda ?


Abril – Abril neix de projectes anteriors que vam voler unificar, ens vam voler rodejar de grans músics per tirar endavant aquest projecte i fer gaudir a la gent que ja pensava que s'ho havia trobat tot en el panorama musical català.


Jordi – Quines són les influències musicals que han ajudat a conformar el so d’Abril?

Abril – A nosaltres ens agrada diferenciar entre influències i semblances. Segurament les nostres influències no són gaire patents a les nostres cançons, i cada un dels membres té les seves de pròpies. Des de les melodies vocals de grups americans com The Ataris, a riffs ballables de guitarra de grups com Anarbor.


Jordi – El disc el vau presentar en directe a la Sala Music Hall el passat 4 de març. Quines experiències vau viure en aquest concert? Quina acollida està tenint el disc per part del públic?

Abril – Aquest va ser el primer concert que vam fer Abril amb el disc a les mans. La rebuda va ser genial, més de 200 persones van assistir aquesta presentació, i escoltar a la gent cantar totes les cançons quan només feia un parell de setmanes que el disc existia va ser molt motivant; i l'acollida comercial del disc no ens podria anar millor, aviat haurem de fer la segona edició, i esperem que no sigui l'ultima!


Jordi – En aquest concert de presentació es va enregistrar el clip de la cançó 'Postdata' (que podem veure a http://youtu.be/_8tgR3ZDqcA ). De què parla aquesta cançó? Està basada en una experiència autobiogràfica?

Dowey Abril – La cançó parla d'una experiència típica a la vida: una relació sentimental on una de les dues parts implicades vol seguir endavant mentre que l'altre (per diferents motius) no vol. És una lletra divertida que personalment m'agrada molt cantar en directe. I sí, podriem dir que és una experiència autobiogràfica.



Jordi – Veient el clip captem la vostra força en directe, si us volem veure en directe com podem estar al dia dels vostres propers concerts i novetats?



Abril – Ens agrada molt transmetre força a les nostres actuacions, creiem que és una característica bàsica dels directes d'Abril. Podeu fer un seguiment de totes les nostres actuacions a través del nostre facebook oficial (www.facebook.com/abrilbarcelona) i de la nostra web www.abrilweb.cat


Jordi – Moltes gràcies per aquesta entrevista i molta sort!

miércoles, 16 de mayo de 2012