miércoles, 30 de junio de 2010

Entrevista al grup Nemset

Entrevista al grup Nemset

Jordi - Coincidim amb els Nemset , que actualment estan promocionant el seu nou disc autoeditat aquest 2010 i amb títol homònim de NEMSET.

Parlem amb els components del grup, que són la Rosa Mª Inglada a les veus, el Joan Inglada a les guitarres, l’Albert Gómez al baix, l’Àlex Badia als teclats, el Marcel Paredes a les percussions i el Xavier Vila a la bateria.

Abans de res deixeu-nos preguntar-vos quin va ser l’origen de la banda el 2005 i d’on va sortir el nom de NEMSET?

Nemset: Realment la cosa ve de més lluny (possiblement pels voltants del 2002 o 2003) i, encara que al principi l’esperit de la banda potser no era el d’ara i es descriuria més com a 'grup d’amics que s’ajunten per fer música', va ser el Xavi, el bateria, el que es va dedicar a buscar els primers integrants de la banda amb l’objectiu de muntar un projecte seriós. Pel que fa al nom, és un dels llegats que ens queden dels components que originalment van formar el grup.

Jordi - Al 2005 i 2006 vau gravar una primera i segona Demo que marquen els inicis de la banda, quins grups han influït més el so de NEMSET que sentirem en aquestes dues primeres Demos?

Nemset: Ja des dels inicis intentem sonar amb personalitat pròpia i és per això que no hi ha cap banda en concret que ens influenciï. O potser és que les influències són moltes i variades i així, ben mesclades, fan que el nostre so no sigui fàcil de classificar. Sol passar que, si algun tema ens recorda massa al so d’ alguna banda en concret, automàticament es descarta.

Jordi - Al 2008 traieu el vostre primer àlbum: RESET. Amb aquest títol ens fa pensar que és el que volíeu 'resetejar'? Quin so caracteritza aquest segon treball?

Nemset: Aquest llarga duració marca el fi d'una època i la voluntat de la banda de mirar cap a nous horitzons. Principalment és un homenatge als antics components de la banda i el so resultant és el d’un disc on tots aquests antics membres s'hi poden identificar. La idea era començar de nou però sobre tot el que ja havíem construït en l’etapa anterior, amb nous membres i ganes renovades per part dels que seguien. Cal dir que no es pot considerar el nostre primer àlbum perquè per l'SGAE no és realment un 'àlbum' sinó que és una demo de llarga duració.

Jordi - Finalment al 2010 editeu el disc que esteu promocionant actualment: 'NEMSET'. De que parlen les 11 noves cançons del disc?

Nemset: Podríem dir que aquest és el primer disc oficial de Nemset. Els temes que el composen parlen de l’entusiasme de viure, d’afrontar les mancances de la vida amb alegria. Parlen del saber aixecar-se després d’una forta patacada i no donar-se per vençut. Parlen de les batalletes de joventut amb les que inflaràs el cap als altres quan et facis gran, de com et prenies la vida llavors i com ho fas ara. Parlen de l’amor sense tabús o, simplement, descriuen un paisatge surrealista. En resum podríem dir que són temes que sempre intenten injectar una dosi de 'bon rotllo' i un missatge d’optimisme en situacions que realment descriuen el contrari. Què millor en època de crisi que prendre’s la vida amb optimisme? Nosaltres creiem que possiblement tothom se sentirà d’alguna manera o altra identificat en alguna de les cançons.

Jordi - Em crida l’atenció la cançó 'Xec en blanc', en què està inspirada aquesta història? De què parla la lletra?

Nemset: La història en sí està inspirada en la trama d’una pel·lícula d’aquelles que no fan mai en horari de molta audiència i de la que no en sabem el nom... Explica la relació entre un amic i una amiga i de com canvia aquesta relació després que ell descobreixi la vida secreta que porta ella i que fa que ara la vegi amb uns altres ulls.

Jordi - Quines diferències trobarem a l’escoltar aquest nou disc respecte l’anterior, RESET? Quines noves influències us han marcat en aquesta evolució?

Nemset: Doncs la veritat és que de diferències n’hi ha moltíssimes, començant per la notable millora del so, que ho ha marcat clarament el pressupost destinat a la gravació. A nivell musical destacaríem que, encara que la línia principal a seguir la marquen el Funk i el Rock, ara intentem també que la cosa tingui un aire un pèl més 'comercial'. La veu també ha estat un canvi important, ja que a l’inici de la banda tots els temes eren cantats per veus masculines i ara és totalment el contrari. A nivell de producció vam decidir que no volíem que fos un disc de so fred i sobreproduït com passa massa sovint, sinó que sonés el més proper possible a un directe sense expressament ser-ho, que tingués un regust una mica més cru. Això va pesar considerablement en l’elecció de l’estudi de gravació. Les altres diferències que hi podem trobar són la seguretat que hi va haver a l’hora de portar a lloc els temes, tant a nivell de composició com de producció, la decisió a l’hora de plantejar els canvis dins el renovat estil i la distribució dels rols de cadascú dins la banda.

Jordi - Quins plans de futur teniu? Com penseu promocionar el disc?

Nemset: Ara mateix els plans es centren en promocionar aquest nou disc. Si parlem a llarg termini els plans són gravar-ne molts més ( malgrat els temps que viu la música), tocar tant com sigui possible i divertir-nos fent el que més ens agrada. Principalment la idea és que el disc es promocioni amb el sistema boca-orella. El podeu escoltar al nostre Myspace, a la nostra pàgina al Facebook o bé descarregar-lo directament. Si el disc t'agrada o si vens a un concert i al final d'aquest tens la sensació que ha valgut la pena i que ho has passat bé, doncs ens el pots comprar i ajudar-nos a tirar endavant. També es pot adquirir contactant amb nosaltres a través de nemset@nemset.com

Jordi - Com podem estar al dia dels vostres propers concerts i novetats?

Nemset: Molt fàcil: podeu estar informats visitant el nostre Myspace www.myspace.com/nemset o a través de la nostra pàgina al Facebook o a www.nemset.com

Jordi - Moltes gràcies Nemset per concedir-nos aquesta entrevista i molta sort!

Nemset: Encantats d’haver pogut parlar amb vosaltres. Ens veiem en algun concert?

Jordi - Per descomptat ;-)

1 comentario:

  1. Podeu veure l'entrevista a:

    http://www.decibel.cat/entrevistes/entrevistes.php?accio=entrevista&id=1100

    ResponderEliminar