lunes, 31 de enero de 2011

Entrevista al grup Rels


Jordi – Assistim al concert del grup 'Rels' que presenta el seu disc 'El món es crema' al Bar Can Pou, el més antic de la ciutat d’Eivissa.En aquest concert aprofitem per parlar amb en Sergi Tur, veu i guitarra del grup que ens explica quan van començar el projecte 'Rels' i quin va ser el punt de trobada i nexe d’unió entre els components del grup?

Sergi – Rels es va formar l'any 2008, tot va començar arrel d'unes cançons que jo havia composat un temps abans de formar la banda.Vaig cridar a un baixista que es deia Jose que el coneixia de haver-lo vist per els escenaris de l'illa, al igual que el bateria. Els vaig proposar l'idea de formar un grup amb aquestes cançons, i varen acceptar, d'ensà llavors va arrancar 'Rels' com a grup. Actualment hi ha hagut varis canvis en quant als membres, ara som un quartet que mantenim l'esperit de les cançons més antigues i seguim composant i arreglant noves cançons.

Jordi – Què espereu d’aquest camí iniciat en el món de la música, tant complicat avui dia?

Sergi – Tot hi que el món de la música està molt complicat, nosaltres creim en la nostra música i donam tot el què podem tant dalt l'escenari com en les nostres cançons. No podem considerar que la música es un hobby per nosaltres, però ens agrada i ens diverteix. Esperam ser coneguts i que la nostra música surti fora de l'illa per poder transmetre el que sentim a més gent.

Jordi – Quin procés seguiu per composar les cançons?

Sergi – Intent aprofitar els moments d´inspiració ja que encara no tenim cap discogràfica al darrera... Les cançons les compòs jo principalment, però els matisos i els arregles instrumentals els treballam en grup.

Jordi – En què s’inspiren les vostres 'lletres compromeses'?

Sergi – Parlam de sentiments, criticam els actes bèl.lics i tractam temes socials.

Jordi – La vostra cançó 'El món es crema' va guanyar el 2008 el premi a la millor cançó inèdita del Festival FesTerra. Per què 'El món es crema'? De què ens parla aquesta cançó?

Sergi – És una cançó que ens afecta a tots, ja que la guerra no és bona per ningú i que cada vegada que destruïm vida estam accelerant el procés de combustió d'aquest món que tard o d'hora acabarà cremant. Està dedicada a un amic meu que és Libanès, que va tenir que emigrar a Eivissa per culpa de la guerra. Es una cançó basada en un fet real.

Jordi – Quines són les influències musicals que han estat claus en el so de 'Rels'?

Sergi – Són moltes i molt variades, però en podem destacar algunes,com per exemple Neil Young, del qual hem inclòs una versió al disc, i puc recordar un disc de cançons seves versionades per grups i músics catalans com el Gerard Quintana, que es deia 'Com un Huracà'. Aquest disc va ser un punt clau per que em posas a composar cançons en català. Tambè tenim una gran imfluència de grups mitics com Alice Cooper, Iron Maiden, etc.

Jordi – Aquest estiu heu enregistrat el vostre primer disc, que ha agafat el títol d’aquesta cançó 'El món es crema'. Com heu viscut el procés de gravació? I per què heu triat aquest nom per al disc?

Sergi – Ha estat un procés molt interessant per nosaltres perquè és una manera diferent de viure les cançons, part per part i detall per detall. És un disc que feia temps que el teníem clar i que a la fi, el tenim a les mans.Es pot dir que ho hem viscut molt intensament, i com a tota gravació hem après coses interesants que ens serviran per a properes composicions.

Jordi – En què es diferencien les dues illes germanes: Eivissa i Formentera?

Sergi – Pensam que Formentera no ha canviat tant amb el pas del temps com Eivissa i que ha conservat molt la seva essència com a illa. Eivissa te llocs on pots respirar la mateixa tranquil.litat però no t'els trobes de nassos.

Jordi – Aquesta essència és en la qual s’ha inspirat la vostra cançó 'Formentera'?

Sergi – Sí, totalment! És una descripció del que sentim quan estam en aquesta illa, el color blanc i blau de les cases, l'olor a mar que es respira i cada petit detall que fa que et sentis a un lloc diferent ple de colors i de vida.

Jordi – Actualment acabes d’enregistrar una participació per a 'Ressona2' de la cançó popular eivissenca 'Rosa Vera' juntament amb en Victorí d’UC. Què ens pots explicar del projecte Ressonadors, i més concretament de la teva experiència?

Sergi – És molt interessant per mi participar en aquest projecte ja que hem donarà l'oportunitat de conèixer molts musics tant de les illes com de fora. Cantar amb un dels components del grup UC és quelcom únic i molt polit ja que ens portam bastants d'anys.També és una de les maneres de vora que la musica va passant de generació en generació. Poder mesclar les dues veus juntes es una experiència molt bona.Ressonadors és un projecte molt ben pensat i realitzat a pesar de la dificultat de reunir una diversitat de músics amb caracteristicas prou diferentes,que pretén rescatar aquestes cançons populars i fer-les arribar a la gent d'una altra manera, transformant la música i el so en un format més actual.

Jordi – Com podem estar al dia de les novetats del grup?

Sergi – Aquí podeu trobar tota l'informació. www.myspace.com/relseivissaTambé al nostre facebook: Rels Eivissa

Jordi – Moltes gràcies per aquesta entrevista!

1 comentario:

  1. Podeu veure l'entrevista a:

    http://www.decibel.cat/entrevistes/entrevistes.php?accio=entrevista&id=1112

    ResponderEliminar