lunes, 20 de febrero de 2012

Entrevista Didac Rocher

Jordi – En Dídac Rocher presenta el seu nou treball ”Porpra” amb el qual ens sorprèn després del reconeixement aconseguit amb “El nus” (Finalista dels Premis Enderrock 2010 i PREMI ALTAVEU 2010 a la millor lletra de cançó).
Per això, el primer que aprofitem per a preguntar-li és quines
diferències notarem a l'escoltar aquest nou treball respecte
l'anterior?

Dídac – Doncs, sobretot, una maduresa respecte a l'anterior, tant a nivell de cançons com de lletres i també de so. Hem volgut buscar una coherència en el sentit que aquestes cançons les he anat fent amb una idea de disc, amb la voluntat de construir una certa poètica en l'escriptura i unes cançons més unitàries en el seu conjunt. La producció, a càrrec de Dani Ferrer, ha partit des de l'essència de les meves cançons i mesurant cada element, des d'una idea global de disc.

Jordi – “El Nus” va ser produït per Dani Ferrer. Aquesta col·laboració l’has continuat a “Porpra”. Com us vau conèixer amb el Dani i quina és la seva aportació al disc?

Dídac – Amb el Dani ens vam conèixer a través d'un amic que m'ajudava als meus inicis en aquest món de la música. Va ser conèixer-nos i de seguida connectar, sobretot a nivell humà i després musicalment. El Dani ha sabut entendre molt bé la meva idea de cançons, senzilles, austeres i on la paraula hi té una gran importància. La seva manera de treballar sempre molt sàvia i respectuosa ha fet possible aquests dos treballs. Estem molt compenetrats, tenim molta confiança l'un amb l'altre i complicitat. Treballar amb ell és un plaer i una seguretat. En aquest cas, a més a més, hem treballat les cançons amb uns músics que han aportat un so contundent i elegant.

Jordi – El finançament del disc l’has aconseguit a Verkami
( http://www.verkami.com/projects/718-porpra-nou-disc-de-didac-rocher ) abans de començar i en escreix. A Verkami has demanat 3.500 euros i has aconseguit 5.560 euros. Això dóna tranquil·litat o responsabilitat?

Dídac – Totes dues coses. Tranquil·litat perquè m'ha permès acabar el disc sense haver quasi d'endeutar-me, i de la millor manera possible a nivell de so fent les mescles a Gravaciones Silvestres amb en Marc Parrot. Hem aconseguit així una molt bona qualitat sonora i un acabat del qual n'estem molt satisfets i contents.

I, evidentment, una gran responsabilitat envers totes les persones que s'han involucrat al projecte amb els seus diners i la seva il·lusió. Realment, aquest sistema de micromecenatge ha creat una complicitat entre els mecenes i jo molt maca i intensa. No podia decebre i havia d'estar a l'alçada de les expectatives! Estic infinitament agraït a tots els que m'han ajudat a tirar això endavant, sense ells tot hagués estat molt més difícil.

Jordi – Què tens previst fer amb els diners aconseguits a Verkami que sobrepassen el pressupost sol·licitat?

Dídac – Jo demanava uns diners per poder pagar l'edició, però el cost real de tot el projecte eren molts més diners (que no tenia i que hauria d'haver demanat endeutant-me molt). Per tant, “l'excedent” m'ha permès poder cobrir quasi totes les despeses de producció i d'edició.

Jordi – La portada de “Porpra” és un quadre que la Lucía Coll
Montserrat, i la portada d’“El nus” compta amb il·lustracions de Violeta Puchades. Per què has fet aquesta tria? Per què ets partidari d’una il·lustració o un quadre com a portada en comptes d’una fotografia?

Dídac – Tenir l'oportunitat d'enriquir el meu treball amb la visió artística d'algú altre ho fa molt més atractiu i li dóna una dimensió més interessant al disc. A “El nus”, la Violeta va il·lustrar cada cançó i va convertir cada una d'elles en un petit món visual, en una situació poètica. La Lucía, amb el quadre que ha fet per PORPRA, ha aconseguit fer que la portada sigui una mena de pòrtic a un món poètic suggeridor i misteriós i molt elegant, tal i com concebíem el disc. Em sento molt feliç i afortunat de comptar amb el seu talent i la seva visió.

Jordi – Aquest nou disc apareixerà sota el segell “Gat Records”. Què t’ha fet confiar en “Gat records”?

Dídac – Gat Records és com una petita família. El projecte d'una gent entusiasta que volen fer les coses ben fetes i amb seny, i crec que és la millor manera de treballar. Per això estic amb ells, i perquè m'han acollit amb els braços oberts. A més, som bons amics i compartim les ganes de tirar endavant dins aquest món de la música.

Jordi – Paral·lelament tens el projecte “El Minotaure i Teseu” es va estrenar al Cementiri d'Arenys de Mar el 3 de juliol del 2010 en motiu del 25è aniversari de la mort del poeta i com a acte inaugural del CORRELLENGUA 2010. Hi ha el projecte de treure un disc d'aquest recital i difondre l’espectacle al 2013. Què ens pots dir d’aquest projecte?

Dídac – Actualment és encara un projecte que ha d'evolucionar i madurar. Però serà un treball que combinarà cançons i recitat amb músiques instrumentals sobre poemes de Salvador Espriu. El 2010 vam presentar un esbós d'això, un recital-espectacle en el que es combinava el recitat i la música amb la dansa (amb coreografia d'Ada Obrador i ballat per Lucía Coll Montserrat). Va ser un acte molt maco al qua va acudir molta gent. Però al 2013 pot ser que canviï una mica el projecte.

Jordi – Com podem estar al dia de les teves novetats i propers concerts?

Dídac – A través de la meva pàgina web, myspace i el web de Gat Records.

Jordi – Veient la teva atapeïda agenda de concerts, destaca el del proper 25 de febrer a Arenys de Mar on presentaràs el disc amb banda. Què ens espera en aquest concert i per què no ens el podem perdre?

Dídac – El concert d'Arenys serà especial, perquè serà amb el que presentem el disc amb la banda al complet i perquè juguem a casa; Arenys és on visc i des d'on rebo molt de recolzament. També serà un concert esperat pels mecenes, ja que serà la presentació oficial de PORPRA i hi estan tots convocats, allí ens reunirem quasi tots. Serà un concert emotiu i intens.

Jordi – Moltes gràcies per aquesta entrevista i molta sort!

1 comentario: