domingo, 30 de mayo de 2010

Entrevista al grup Hewel



Entrevista al grup Hewel

Jordi: Coincidim amb els Hewel, que estan actualment d’enhorabona, ja que la seva cançó 'Culpa Teua' s’ha convertit en la sintonia de l’anunci de TV3.Suposo que poc us podieu imaginar al crear el grup al desembre del 2006, que una cançó vostra podria arribar a tants oients com és el cas de 'Culpa Teua' com a sintonia de TV3 http://www.youtube.com/watch?v=sacakKkwdgI ?

Hewel: La veritat es que no ens ho esperàvem. Va ser una gran noticia que TV3 utilitzés una cançó nostra per fer un anunci.

Jordi: Els inicis del grup estan marcats pels nombrosos concerts que us van portar a compartir escenari amb grups tant diferents com Front 242, Sr. Chinarro, els germans Santiago y Luis Auserón, Dj Gato, The Last Three Lines, Miqui Puig, ... com vau viure aquesta época de concerts frenètics? Alguna anècdota graciosa que volgueu compartir?

Hewel: Desde els primers concerts hem tingut la sort de coincidir amb artistes ja consagrats en l’escena musical. Com en tots els àmbits et trobes gent de tota mena, però amb la majoria de grups amb els que hem compartit escenari continuem mantenint el contacte i l’amistat.Anècdotes moltes! Des de veure al Santiago Auseron cridant fent 'el pi' per afinar la veu abans d’un concert, a una gran festa en la que vam riure molt amb els We Are Standard o la del backstage de la Sala Bikini, que no es pot explicar... però sobretot ens quedem amb l’experiència i l’aprenentage de cadascún dels concerts.

Jordi: Al 2008 autoediten el seu primer treball, de títol homònim 'Hewel', que inclou 6 cançons. Això ens fa preguntar-vos d’on sorgeix el nom de 'Hewel' que dóna nom al grup i a aquest primer disc?

Hewel: El nom de 'hewel' prové del 'wolof', una de les llengües oficials al Senegal. En aquella època teniem un percussionista del Senegal. Quan la gent del Senegal es troba pel carrer diuen 'hewel', que vol dir 'sort', i ens va agradar molt el nom.

Jordi: Quines són les principals influències músicals que han ajudat a formar aquest so desacomplexat del grup?

Hewel: Cadascú té unes influències molt diferents i moltes ganes d’ experimentar amb diferents sons. D’aquí a que es puguin trobar elements de la música rock, indie, pop, electrònica, etc.

Jordi: Al 2009, sense donar treva, autoediten un nou treball, que inclou les cançons 'La ciutat de les no oportunitats', 'no diguis res més' i 'culpa teua'. Què és el que voleu transmetre amb aquestes cançons?

Hewel: La principal diferència amb l’EP anterior, és l’idioma; després de provar als concerts temes cantats en català, ens vam adonar que el fet de que la gent entengui la lletra, o estigui en la nostra llengua, dóna més força i personalitat a les cançons.

Jordi: Presenten el seu treball a molts concerts, i arriben a finalistes de nombrosos concursos com per exemple (Heineken Greenspace, Rock is Record, Artista 10, Track Vendrell). Al 2009, igualment, s’alcen com a guanyadors del concurs Sona9 en l’apartat de votació popular. Com heu viscut aquest procés de creixement de la popularitat del grup?

Hewel: Que la nostra música pugui arribar a més gent és el que aquests concursos ofereixen a grups que comencen com nosaltres. A nivell del grup ens ha donat forces i motivació per seguir endavant amb el projecte.

Jordi: Actualment el grup està inmers en la preparació del que serà el seu nou disc, ens podeu avançar alguna exclusiva del que ens oferirà aquest nou treball?

Hewel: Tot just estem acabant la fase de pre-producció. Hi estan col·laborant grans músics i la producció anirà a càrrec d’uns dels productors musicals més reconeguts de les nostres terres, fins aquí podem parlar per ara. A través del nostre bloc anirem donant més pistes.

Jordi: Com a forma innovadora, el grup anuncia la possibilitat de comprar per avançat el disc a 100 afortunats que el tindran en edició limitada. D’on ha sorgit aquesta iniciaitva?

Hewel: Altres bandes ja han venut el seu disc per avançat per tal de subvencionar part dels costos de l’edició. Com a particularitat, nosaltres només en posarem a la venda 100 còpies que seran úniques cadascuna d’elles.Per cert, es poden aconseguir, enviant un correu electrònic a: hewelmusic@hotmail.com

Jordi: Quines avantatges tindran aquests 100 escollits que comprin el disc de forma anticipada?

Hewel: A part de que cadascun serà diferent, únic i d’edició limitada, els compradors estaran convidats a un concert exclusiu que farem en una de les festes de presentació del disc.

Jordi: Com podrem anar seguint l’evolució del vostre nou disc, i estar al dia de totes les vostres novetats?

Hewel: A través del nostre myspace hi trobareu els links del bloc, facebook, twitter, des d’on es podrà seguir tot el procès.www.myspace.com/hewel

Jordi: Moltes gràcies per l’entrevista i ànims amb el nou disc!

1 comentario:

  1. Podeu veure l'entrevista a:

    http://www.decibel.cat/entrevistes/entrevistes.php?accio=entrevista&id=1097

    ResponderEliminar