miércoles, 25 de enero de 2012

Entrevista al grup ((( j )))

Jordi - Ens trobem amb el cantautor ((( j ))), alter ego de Jordi Calvet, i que juntament amb Jordi Sànchez, Oriol Pujol i Eduard Cervera, ens presenta el seu disc 'Vincle.
El primer que aprofitem per a preguntar-li és entre qui és aquest 'Vincle'? Entre els membres del grup? Amb el públic?

((( j ))) - La música que fem neix d'un univers interior, i n'és el vincle amb el món exterior. Aquell qui ens escolta estableix el seu vincle amb nosaltres, per tant és el punt de trobada. 'Vincle', la cançó que dóna nom al disc, reflexiona sobre l'amor i la dependència.

Jordi - Quines sonoritats trobarem en aquest disc? Quines són les influències del vostre so?

((( j ))) - Teclats funky del vuitanta, jazz, microprocessadors i sons acústics de cantautor. Reflexions, diversions, la Rusó Sala que canta a 'Ple' i tres poetes catalans (Dolors Miquel, BlancaLlum Vidal i joan Brossa). Possibles influències: el funk del 80 (Prince, George Clinton, Keziah Jones…), cantautors (Lluís Llach, Joni Mitchell, Tori Amos…), jazz (Jaco Pastorius, Path Metheny…).

Jordi - A la vostra pàgina www.altrament.cat, al presentar els membres del grup, primer en dieu el nom i a continuació el signe del zodíac. Creieu que el signe del zodíac és una tarja de presentació per a cada persona? Els heu tingut en compte per a confeccionar el grup?

((( j ))) - Haha, no! Per cert, al final hi ha dotze o tretze signes del zodíac? Els músics han anat sumant-se al grup a partir de la connexió que sentien amb el projecte, i per la seva capacitat per respondre a la varietat estilística dels temes.

Jordi - Hi ha bona química entre un taure, dos capricorns i un verge?

((( j ))) - Sí! Era difícil la conjunció que demanava el projecte, i sembla que l'hem trobada. Com més toquem, més creix el flux.

Jordi - Cadascú de vosaltres citeu com a músics favorits Toti Soler, Vinnie Colaiuta, Keith Jarret i Camaron. Com ho feu per compatibilitzar-ho tot a la vegada?

((( j ))) - Observem amb el cor obert i anem on la música ens porti. Ens agrada voltar per nous paisages, deixem que les capes es superposin.

Jordi - Al vostre web teniu un enllaç cap al decreixement, el que indica cert 'vincle'... Com de 'vinculats' esteu amb el decreixement?, és aquest el camí?, i les vostres cançons intenten fer-nos veure aquest camí?

((( j ))) - El disc no parla directament del tema però sí que està composat des d'un camí alternatiu al capitalisme. Per fi hi ha alternatives al capitalisme ben organitzades, com el decreixement. A 'altrament.cat' també enllacem amb videos de crítica a la cultura contemporània de l'Obseratori de Video No Identificat (OVNI), o amb alternatives alimentàries.

Jordi - De moment per presentar el disc teniu concerts previstos a Mollet, Manresa i Moià. Com ho hem de fer per estar al dia de les vostres novetats i propers concerts?

((( j ))) - Sobretot al nostre web www.altrament.cat o bé a www.facebook.com/altrament . Serà un any de novetats que anirem presentant… Ens trobem als concerts!

Jordi - Moltes gràcies per aquesta entrevista i pel nostre 'vincle'!

((( j ))) - Gràcies a vosaltres. Bon vincle!

1 comentario: