martes, 15 de junio de 2010

Entrevista al cantant Miquel Abras



Entrevista al cantant Miquel Abras

Jordi - Coincidim amb el Miquel Abras que està presentant el seu darrer treball “Temps de Zel”.Amb aquest títol de disc ens veiem obligats a preguntar-te, abans que res, qui és el que està en Zel: tu? Els teus seguidors? El món? ... Qui?

Miquel – El títol Temps de Zel recull el sentiment de les cançons d’aquest disc, que s’endinsen en el cantó més fosc de l’amor, tot entrant en el desamor i la infidelitat. També he aprofitat per fer, amb el títol, una metàfora respecte la situació actual del món, que sembla estar en crisi i que cada cop anem a pitjor.
Jordi – El fet que aquest disc aparegui després d’un molt bon 2009, on has aconseguit 3 premis Enderrock i el premi de millor disc de l’any concedit pels oïdors de Radio4, t’ha afegit pressió a l'hora de preparar aquest nou disc o t’ha donat tranquil.litat?

Miquel – Estic molt content del reconeixent aconseguit fins ara, que demostra que hem fet bona feina, però encara queda molt per fer. El que volem és anar creixent i que a cada concert hi hagi més gent, tant dels seguidors que ens van descobrir amb algun dels anterios treballs, com de gent que ens descobreix amb “Temps de Zel”.
Jordi – Quines diferències trobarem a l'escoltar el “Temps de Zel” respecte els dos discos anteriors?

Miquel – En aquest disc he intentat que la música sigui més directe, que quan algú vingui a veure un concert i compri el disc, a l’escoltar-lo a casa es trobi amb que sona igual que al concert. En aquest sentit, no hi ha, per exemple, cap arranjament de teclats o violins, i les guitarres prenen molta importància.

Jordi – A les lletres de les teves cançons veiem un rerafons amarg. Per exemple a la cançó “Crida” que podem veure al youtube http://www.youtube.com/watch?v=Igsy70gZUoY , escoltem “avui t’han sentit plorar els teus fills quan sorties de casa”, quines són les teves fons d’inspiració?

Miquel – Aquest tipus de frases apareixen perquè des de petit he volgut ser músic, i tinc molt marcat l’esforç i la lluita per aconseguir-ho. També en altres camps de la vida, com en l’amor per exemple, molta gent realitza aquest esforç de superació.

Jordi – tornant a les lletres, al nou single “l’últim adéu” que podem veure al youtube http://www.youtube.com/watch?v=hhIFNB9MN5E , escoltem “ens passem la vida buscant el que no tenim, i quan ho trobem ens dóna dos mesos de vida”, en que està inspirada aquesta cançó?

Miquel - Quan vaig composar aquesta cançó, va coincidir amb el trist diagnòstic mèdic que havia rebut un matrimoni de la Bisbal i com havien encarat ells la notícia. Així que la lletra reflexa aquesta realitat de que la vida és molt bonica, els somnis s’han de complir però també passen desgràcies, i hem de saber afrontar-les.

A nivell de lletres els meus tres discs formen una trilogia on veiem com evoluciona una parella. El primer transpira un amor adolescent, i ens remonta al moment en que la parella es coneix; el segon està marcat per l’esplendor en que la parella arriba al moment àlgid; i en aquest tercer la parella arriba a un moment delicat i es trenca. Després de la ruptura, la parella entra en un Temps de Zel, així que el títol dels disc evoca aquest moment.

Jordi – Parlant amb amics sobre les teves cançons, em destaquen el fet de que moltes d’elles tenen tonades molt enganxoses. Quin és el teu secret per aconseguir-ho?

Miquel – Ja m’agradaria a mi que existís algun secret!Per a mi, la millor manera d’afrontar un disc és composar moltes cançons, per abans del disc tenir-ne una trentena i poder escollir aquelles que diuen alguna cosa, que la lletra enganxa, ...

A nivell d’influències, escolto molta música i m’agraden molts grups, i entre ells alguns que han arribat a molta gent, com per exemple U2 o Beatles, així que el fet que m’agradin aquests grups també em pot influir en composar cançons d’aquest tipus.

Jordi – També has compaginat la presentació del teu nou disc amb un duet acústic amb en Joan Masdéu, i amb la participació a l’espectacle “Tribut a Sau”. Quina valoració fas d’aquestes col·laboracions i quins altres projectes tens de cara al futur?

Miquel – La prioritat és promocionar el nou disc, i presentar-lo arreu en directe per fer-lo arribar a quantes més persones millor.

Paral·lelament amb en Joan Masdéu hem fet una sèrie de concerts que han estat molt ben rebuts pel públic, i en els que ens ho passem molt bé els dos. Ara fem un parèntesi per a la presentació del disc, però al septembre o octubre en tornarem a fer.

El "Tribut a Sau" el vam presentar a l’acústica fa dos anys i ens han anat sortint bolos, en els quals una sèrie d’amics ens ho passem bé tot recordant les cançons de Sau.


Jordi – Com podem estar al dia de les teves novetats i propers concerts?

Miquel – A nivell de concerts estarem tant en el Mercat de Musica Viva de Vic el 17 de septembre, com al Festival de Cap Roig el 3 d’agost, i a més farem molts més altres concerts, amb l’idea de fer arribar el nou disc a quan més public millor. Podeu estar al dia de l’agenda de concerts, tant a la web http://www.miquelabras.com/ com al myspace http://www.myspace.com/miquelabrasmusic .

Jordi – Moltes gràcies Miquel per aquesta entrevista i molta sort!

1 comentario:

  1. Podeu veure l'entrevista a:

    http://www.decibel.cat/entrevistes/entrevistes.php?accio=entrevista&id=1101

    ResponderEliminar