domingo, 16 de enero de 2011

Entrevista al grup Els Pets pels seus 25 anys


Jordi: La nit de Nadal, de fa 25 anys va ser el dia en que un grup d’amics de Constantí van fundar el grup Els Pets.

Tenim la sort de poder coincidir amb en Lluís Gavaldà, que parla en nom del grup, en aquests dies de celebracions, i aprofitem per felicitar-los! i preguntar-los en primer lloc, com recorden i quines anècdotes tenen d’aquell 24 de desembre de 1985 en que es va fundar el grup?

Lluís: Recordo que vaig tocar amb una guitarra que no es podia afinar de cap manera i que la gent es va avorrir molt perquè, entre que estàvem desafinats i que estàvem morts de por, la cosa no va ser el que diries un 'concertàs' però va servir per arrancar, i només per això ja va valer la pena...

Jordi: En aquell moment suposo que poc us podieu imaginar on arribaria el grup. Quins records guardeu de tots aquests anys? Què és 'el que val la pena de veritat'?

Lluís: No, és clar, no ens esperàvem durar ni tres setmanes, potser per això ens vam posar el nom que ens vam posar, he he... Són tants anys que els records omplirien vuit entrevistes i tots pràcticament són positius, entranyables i inesborrables i el que val la pena de veritat precisament són tots aquests records que ningú ens pot treure de la memòria i que ens han omplert de felicitat tots aquests anys...

Jordi: Un record especial per a nosaltres, els calafellencs, és la cançó que té per títol 'Calafell' que vau publicar al disc 'Agost'. Deduim a l’escoltar-la que heu vingut a passejar i banyar-vos repetidament a la platja de Calafell, quines qualitats té la nostra platja per gaudir de les vostres visites?

Lluís: Ara no m'agradaria fer un publi-reportatge, però sí, hi he estat molts cops per la platja, de dia prenent el sol i de nit acabant la festa i sempre hi hem trobat bona gent i molta animació. I que coi, que els artistes americans no paren de parlar de les platges californianes i jo, que les he vist, trobo que no es poden comparar a les de Calafell. Per això vam escriure la cançó!

Jordi: Fent un salt en el temps, després de l’ 'Agost' del 2004, heu tingut temps per, 'anant i tornant al cel', treure el disc 'Fràgil' el 2010. Escoltant el disc no deixa de cridar l’atenció que, amb la solidesa musical que desprèn, es tituli 'Fràgil'. Si això ho sumem a que a les radios, darrerament, hem escoltat la cançó 'Fràgil' de Lexu’s o la cançó del mateix nom 'Fràgil' de Miquel Abras, ens fa preguntar-vos què provoca aquesta 'fragilitat' al món de la música de casa nostra?

Lluís: Bé, jo només puc parlar dels nostres motius. Mostrar-se fràgil creiem que és un signe de fortalesa, vol dir que no et fa por ensenyar-te amb les teves febleses. Fent això no fas altra cosa que demostar que no ets cap super heroi, que ets com tothom i que tens les teves cicatrius, internes i externes i que aquestes cicatrius demostren que has viscut.

Jordi: La presentació del disc ha estat acompanyada de 24 concerts aquest 2010 amb un èxit de públic del que pocs grups poden presumir. Als 25 anys podem dir que Els Pets han assolit la maduresa i el reconeixement que tot grup desitja?

Lluís: Uff, la maduresa!!! fa tants anys que ens diuen que madurem que a hores d'ara ja hauríem d'estar podrits, he he!!! No sé, una mica fets servir si que estem, però podrits encara no!! Bromes a part, tenim tot el reconeixement que desitgem i més: el del públic que notem en cada concert i el de la crítica que aquesta mateixa setmana ens ha donat el premi a l'artista de l'any i ha triat 'Fràgil' entre els 3 discs millor del 2010. Què més podem demanar?

Jordi: Un dels vostres darrers concerts ha estat al Palau de la Música Catalana. Quines sensacions vau tenir en aquest vostre primer concert al Palau?

Lluís: Va ser un concert amb una càrrega d'emotivitat fora del normal. La gent ens estava escoltant i al mateix moment notàvem que ens estava felicitant per tot aquest temps de conviure amb ells i de fer-nos companyia els uns als altres. Hi van haver moltes llàgrimes i molta complicitat, i la tele filmant, que això sempre acolloneix...

Jordi: De cara al 2011, un cop complerts els 25 anys, teniu prevista una gira de teatres amb el títol 'Els Pets fan més teatre'. Quins altres projectes us engresquen de cara a l’Any Nou?

Lluís: Encara no ho tenim pensat. ara mateix la gira de teatres ens ocupa tota la nostra energia.

Jordi: Com podem estar al dia de les vostres novetats i propers concerts?

Lluís: Podeu visitar la web. www.elspets.cat i, sobretot, el perfil del facebook Els Pets Oficial

Jordi: i... vindreu a la platja a Calafell?
Lluís: I tant!, el dia que volgueu!!!

Jordi: Moltes gràcies, Lluís per aquesta entrevista i molta sort!

Lluís: Gràcies i moltes salutacions a la gent de Calafell!!!

3 comentarios:

  1. Podeu veure l'entrevista a:

    http://www.decibel.cat/entrevistes/entrevistes.php?accio=entrevista&id=1111

    ResponderEliminar
  2. El Lluís és el millor!

    Mariona

    ResponderEliminar