lunes, 5 de noviembre de 2012

Entrevista al grup Amelie

Jordi – Paral·lelament a la nova fornada de pop-folk hi ha una nova tongada de grups joves de rock que, potser, han passat més inadvertits per a la premsa, però no pas per als seguidors. Parlem de grups com Amelie, Teràpia de Shock, Abril,...
Per analitzar-ho coincidim amb els Amelie, que recentment veuen la seva feina reconeguda guanyant el concurs de la promotora Under Eighteen per tocar al costat dels americans All Time Low, obtenent el Premi com a grup revelació per votació popular o el Premi Disc Català de l’any de Radio 4.
El primer que preguntem a en Carles Ribes, Marcel Selva, Albert Segú, Edgar Regincós i Alex Pla, és si aquests reconeixements (com per exemple http://youtu.be/wkQX6PRuTd0 ) us comporten més relaxament o més responsabilitat?

Amelie - Aquest tipus de reconeixement ens dóna satisfacció de la feina que hem fet, hem treballat molt dur per a aquest primer disc i això s'ha valorat, tot i així som molt crítics i intentem cada dia fer més i millor. Durant aquest primer any de presentació del disc no hem parat de treballar amb nous temes, amb espectacle dalt de l’escenari i amb tot el que comporta formar part d'Amelie. Per sort, tenim una sèrie de gent darrere nostre que treballa molt, per aquesta raó nosaltres fem el mateix. Cada instant és únic i l'hem d'aprofitar, és important seguir treballant dur si volem seguir amb aquest somni.

Jordi – En un grup format per cinc nois, com vau triar el nom Amelie?
Amelie - El nom d' Amelie el vam triar ja que pensàvem que era un nom fresc, curt, fàcil de recordar i que realment agradava molt a la gent, a més és un nom de noia i nosaltres cantem molt a les noies; en aquest primer disc parlem molt de l'amor, del desamor i de tot el que ens envolta, creiem que és un nom que fa molta referència a l'estil de música que fem, un estil juvenil potent i dinàmic.

Jordi – Quines són les influències que han conformat el vostre so?

Amelie - Les nostres principals influències vénen principalment de la música americana i anglesa, sempre hem escoltat referents com All Time Low, Simple Plan, McFly, Sum 41... Són grups que tenen un directe molt potent i una música molt melòdica que ens encanta, crec que això és en el que més ens basem, fer que tota la gent que vingui als nostres concerts, salti, balli i s'ho passi d'allò més bé alhora que canta les nostres cançons.
Jordi – Quines similituds trobeu entre vosaltres i els Teràpia de Shock? Heu pensat mai a fer alguna col·laboració conjunta?
Amelie - Teràpia és un grup de l’escena que està fent molt bé la seva feina, les similituds que es poden veure entre nosaltres serien la joventut i la força que tenim per a aquesta nova fornada de música en català que està sortint juntament amb el fet que compartim un mateix públic, tot i així musicalment tenim referents molt diferents que alhora intentem diferenciar cadascú en les nostres composicions i temes.
Ara mateix estem treballant molt amb nous projectes, tot i que mai descartem cap carta en un futur.

Jordi – El vostre disc “Somiant Desperts” va aparèixer el 2011, quin balanç feu d’aquest any i l’acollida que ha tingut? I de cara al futur quins són els vostres plans?
Amelie - El balanç d'aquest primer any de Somiant Desperts és més que satisfactori, hem treballat molt i això ha donat els seus fruits. La primera gira ha estat una primera presa de contacte amb el públic, que a cada concert ha estat més que entregat, i hem aconseguit que una gran quantitat de persones valori i li agradi la nostra música, això era el nostre principal objectiu, fer música que no només ens agradés a nosaltres, sinó que el públic també se sentís identificat i fes seves les nostres cançons.
Els nostres plans ara mateix es basen en seguir composant i treballant, estem a punt d'entrar a l'estudi per poder treure un nou disc a finals d'any.

Jordi – Del disc heu fet el clip “Per tu” ( http://youtu.be/qJ-aRZzqon4 ), de què ens parla aquesta cançó?

Amelie - "Per tu" és una cançó que d'amor que parla de la tristesa de perdre algú que estimes. És un tema que intenta expressar molta ràbia i molta força pel fet de no poder tornar a estar amb aquesta persona.
Jordi – i la cançó “Somiant despert” ( http://youtu.be/t5G1QwJSiRM ), de què ens parla?

Amelie - És una de les primeres cançons que vam escriure. Transmet la frescor i la positivitat pròpia de la gent jove i intenta expressar un estat d'ànim molt propi de les persones d'aquesta edat, el de voler estar amb una persona.

Jordi – Com podem estar al dia de les vostres novetats i propers concerts?
Amelie - Com hem dit sempre, som un grup 2.0, estem constantment connectats a les xarxes socials com Facebook, Twitter, i al correu d'Amelie per tal de respondre de primera mà les inquietuds i preguntes de qualsevol, així que per qualsevol consulta podeu entrar a la pàgina oficial www.amelie.cat o bé www.facebook.com/amelieoficial. Properament tenim concert el dia 5 a Barcelona, el dia 12 a Ripoll, el dia 18 a Sant Boi, juntament amb les dates d'estiu.Jordi - Gràcies per aquesta entrevista i molta sort!

Amelie - Gràcies a en Jordi i a Decibel per aquesta entrevista, una abraçada!

1 comentario: