domingo, 28 de marzo de 2010

Entrevista al grup Pell de Serp


Jordi - Coincidim amb els Pell de Serp en el seu concert a la Sala Apolo de Barcelona el 13 de març. Al repertori escoltem cançons del seu explosiu i acabat d’estrenar nou disc 'Palla Borratxa', en parlem una estona.El grup apareix el 2006, tot i que alguns dels seus components ja es coneixien abans, al haver format part de Pellofes radioactives ... Quina va ser l’evolució del so de Pellofes cap al so de Pell de Serp que podem escoltar al vostre primer àlbum 'El cos t’ho demana' que vau publicar el 2007?

Cudi - L'evolució dins d'una línia rockera és clara, d'un so més sureny en les Pellofes Radioactives cap a un so més clar i contundent i una actitud més senzilla i directa en Pell de serp. Aquesta metaformosi va ser motivada per la disolució de les Pellofes Radioactives amb les que Cudi (veu i baix de Pell de Serp) era compositor, després d'un temps d'inactivitat va fer el seu pas per una banda de punkrock de Manresa,'The Vietcongs', amb qui van realitzar la gira per Espanya telonejant The Misfits l'any 2004.

Jordi - D’aquest primer àlbum heu fet alguns videoclips com 'no em vull fer gran' que ens recorda el punk dels Ramones, la lletra desperta una certa ironia així com una resistència al pas del temps, en què us vau inspirar per composar-la?

Cudi - Com la majoria de cançons que fem, la lletra es el reflex d'un sentiment que tenim i que creiem que molta gent pot sentir-se'n identificat. En el cas de 'No em vull fer gran' de Tom Waits i popularitzada per Ramones l'adaptació tot i ser lliure intenta seguir el missatge de la versió original que molts anys després de ser escrita pensem que segueix tenint vigència en la nostra societat.

Jordi - També d’aquest disc veiem les cançons 'baixa’t els pantalons' i 'dolç caramel' que ens fan preguntar-vos si és veritat que els membres dels grups de rock lliguen molt? Qui de vosaltres té més éxit entre les fans?

Cudi - Uff una passada especialment després dels concerts quan les fans porten 2 birres de més. S'endú la palma el bateria, aquest mite ja vé dels Beatles, va fer molt mal en Ringo Starr.

Jordi - De la màxima 'sexe, drogues i rock’n’roll', què hi canviarieu o afegirieu per millorar-la?

Cudi - Com diu la lletra de dolç caramel, no en tocaríem ni un pél!

Jordi - També destaca la cançó 'Pell de serp' que dóna nom al grup, es tracta balada molt bonica però ens fa pensar en què està inspirada la lletra?

Cudi - És la història d'estimar a la persona equivocada, que no et convé.. que saps que acabarà malament però t'hi aferres com una mala cosa, perquè no ho pots evitar, i de positiu que al final sempre ens quedarà el Rock'n'Roll!!

Jordi - Des del primer disc heu fet nombrosos concerts, també heu participat amb èxit a diferents concursos ... fins arribar al nou disc que acabeu de treure 'Palla Borratxa' ... aquest nou disc al igual que l’anterior l’heu enregistrat als estudis de Cal Pardaler de Taradell amb David Rosell, i masteritzat al Monoposto Mastering Studio de Düsseldorf, com vau viure el procés?

Cudi - Molt emocionant perquè tot i que ja hi teníem experiència sempre quan entres a enregistrar un disc de cançons pròpies tens aquella processó interior de veure com quedarà, el compte enrera pel que fa a l'estudi, és com una espècie de part....., i a més a més aquest cop s'afegia que estrenàvem en disc a dos nous membres de la banda i per tant el factor sorpresa era més gran. Tot i així hem d'afirmar que estem molt contents del resultat final, el disc creiem que ha quedat fresc i contundent i cal mencionar la feina ben feta tan del David Rosell a l'estudi i a les mescles com del Michael Swchabe a la materització.

Jordi - Quines diferències hi podrem trobar respecte el primer disc?

Cudi - Seguim la mateixa línia que vam iniciar en el primer disc, però en tot cas la diferència principal estaria en que tot i ser cançons més treballades al final hem conseguit que soni senzill i directe. Una altra diferència evident és el so millor i més compacte de banda.

Jordi - El primer single de 'Palla Borratxa' és 'coses que mai canviaran', exactament en què està inspirada la lletra de la cançó?

Cudi - En realitat és una cançó que ja deu tenir un parell d'anys i ve a ser com una declaració de principis que teníem davant la vida i als quals no estem disposats a renunciar.

Jordi - A més ens agrada la cançó, Habitació 13, és una història real?

Cudi - Si, parla del meu pare que va estar apunt de dinyar-la per una hemorràgia de sang interna que va ser detectada quan ja havia perdut més de 2 litres de sang..i aquella nit la mort va picar la porta del box n13 en el que va estar ingressat d'urgències.

Jordi - I també la cançó Reina de Cors, té alguna cosa a veure amb el pocker?

Cudi - No, tot i que ens agrada jugar força al mentider...

Jordi - Amb la promoció del nou disc, estareu planificant els concerts, com poden els vostres seguidors estar al dia de les vostres novetats i properes actuacions? Com poden aconseguir els vostres CDs?

Cudi - Sí, com bé dieu estem ja inmersos en la gira de presentació de Palla Borratxa, de la que ara ja tenim uns 6 concerts programats, i bé, esperem que encara en sortin més. Perquè la gent ens pugui seguir i venir a veure als concerts es pot consultar a la secció de concerts de la nostra web http://www.pelldeserp.com/. Pel que fa als cd's aquests es poden trobar a les principals botigues de Catalunya, i si us fa mandra sortir de casa el podeu aconseguir-los via internet a la secció de botiga de la nostra gran web http://www.pelldeserp.com/

Jordi - Moltes gràcies Pell de Serp i molta sort!

1 comentario:

  1. Podeu veure l'entrevista a:

    http://www.decibel.cat/entrevistes/entrevistes.php?accio=entrevista&id=1092

    ResponderEliminar