lunes, 1 de marzo de 2010

Entrevista a la cantant Maria Coma




Entrevista Maria Coma

Jordi - Gràcies Maria per concedir-nos aquesta entrevista en la Gira de presentació del teu disc 'Linòleum'. Estas seguint un bon ritme de concerts, quina rebuda estàs tenint per part del públic?
Maria – Estic molt contenta perquè estem omplint a tot arreu on toquem i el públic que ve als concerts és molt respectuós, em transmeten la sensació que estan molt atents. A mi de tant en tant m'agrada mirar les cares de la gent, el que fan, on miren... i és gratificant veure que hi ha tanta gent atenta, amb els ulls molt oberts i sense fer el més mínim soroll que pugui molestar. Per això, pels aplaudiments i per les cares d'agraïment de qui després del concert et ve a donar les gràcies o a felicitar, estic molt contenta de la rebuda que estic tenint per part del públic.

Jordi – Com definiries als lectors el que es trovaran al escoltar 'Linòleum'?

Maria – El Linòleum és un joc de textures, melodies, harmonies i lletres. Un disc que et va entrant, cançó a cançó, a noves textures. Hi ha dues cares del disc: una més naïf i l’altra més fosca i transcendent. Un disc amb molta dinàmica, parts petites i parts grans, parts dolces i parts amargues... tot plegat un joc musical que et porta a diferents llocs.

Jordi – De que parlen les cançons del disc?

Maria – És un disc que parla de mi, on faig referència a una part més relacionada amb la meva infància, potser més naïf, i l'altra més fosca i transcendent en que faig referència al camí de fer-se adult i tot el que això m'ha comportat i em comporta.

Jordi – Fins ara t’havíem seguit com a membre d’U-mä, com ha sigut el pas a gravar en solitari?

Maria – Fa anys que composo en solitari, ja havia gravat una primera maqueta a casa abans d'U_mä i també havia composat abans de saber-me gravar. El que ha estat nou per a mi ha estat gravar un disc de forma professional com el 'Linòleum'. Això per a mi era un gran somni i un repte, ja que gravant aquest disc he fet moltes coses per primera vegada. Des de gravar a un estudi professional, fins a trobar les textures que buscava a partir de gravar des d'un quartet de corda fins a una bateria feta d'olles.

Jordi – Al concert toques amb Pau Vallvé, que també és membre d’U-mä, quines diferències notarem entre les cançons d’U-mä i les teves en solitari?

Maria – Amb U_mä tractem més de buscar mantres, a partir de loops... Es tracta d'una música molt més instrumental amb la qual, a partir de sumar instruments molt especials, arribem a crear ambients molt més propers a la banda sonora. En el meu projecte en solitari, en canvi, composo cançons amb una estructura, no portem res gravat, no hi ha loops, són cançons amb harmonies i melodies molt riques on la lletra i la veu són importants.

Jordi – La portada del disc, així com un dibuix que tens a la plana web són de l’ilustradora Miu Miramell, com va sorgir l’idea i la col·laboració?

Maria – La vaig descobrir a través de myspace. Em van fascinar els seus dibuixos i el seu estil, així que quan li vaig proposar col·laborar ella va estar encantada i de seguida ens vam entendre.

Jordi – Tant a la portada del disc, com a la cançó 'Gat', com al nom dels teus estudis de gravació 'Misifu' es pot entreveure la teva passió pels gats, quants en tens i com es diuen?

Maria – jajajaja... no tinc gat. N'he tingut, de més petita, però ara mateix no tindria temps ni per cuidar-lo.

Jordi – Per a complir amb la lletra de la cançó 'Gat', en cas de que en trobessis d’abandonats, com convenceries algú per a que els adoptés?

Maria – jejeje, només cal mirar-los a la cara, i ja et sedueixen, no? La veritat és que penso que cadascú ha de fer el que vulgui, jo no vull convèncer a ningú d'això. En realitat la lletra d'aquesta cançó no hauria de ser entesa literalment. És més aviat una lletra fàcil i sense més importància, on la frase 'nosaltres som bones persones' és el més important de la cançó.

Jordi – Als concerts en directe t’acompanyen Pau Vallvé a la bateria (que també toca amb U-mä i Estenislau Verdet) i en Jordi Lanuza al baix (que també toca amb Inspira). Com porteu compaginar l’activitat de tots els grups?

Maria – Ho portem bé. Amb Estanislau Verdet és fàcil de compaginar, ja que ara mateix el projecte està aturat perquè han acabat la gira. Ja van fer moltíssims concerts a la gira del segon disc, que es va acabar fa uns mesos.
Amb Inspira ens compaginem, de moment, molt bé. Simplement hem de mirar que no se solapin els concerts i ja està.

Jordi – A part de seguir amb la gira de presentació de 'Linòleum', quins altres projectes teniu pel 2010?

Maria – Jo tinc molts projectes (potser masses... jajaja): algunes bandes sonores (per exemple, aquesta setmana en començo una per a un documental), la gira d'aquest projecte amb el que toquem cada setmana, preparar i rodar nous videoclips perl 'Linòleum', un parell de coses que no es poden dir, seguir estudiant música (que això sí que no s'acaba mai), seguir composant i el que vingui, que sempre hi ha sorpreses!

A part d'això m'agradaria dir que en Pau i en Jordi estan tancats a l'estudi fent el nou disc d'Inspira (projecte del Jordi produït pel Pau) i que serà increible segur, jo heescoltat algunes coses i t'asseguro que serà un disc molt gran.

Jordi – Com poden els lectors seguir la teva música i propers concerts?

Maria – El millor és la web (www.mariacoma.com), on hi ha sempre tota la informació. I una altra bona manera és, si tenen facebook, fer-se del meu grup de facebook. I a part, com tots els músics tinc un myspace (www.myspace.com/mariacoma)

Jordi – Moltes gràcies Maria per concedir-nos aquesta entrevista i molta sort!

1 comentario:

  1. Podeu veure l'entrevista a:

    http://www.decibel.cat/entrevistes/entrevistes.php?accio=entrevista&id=1088

    ResponderEliminar