martes, 25 de octubre de 2011

Entrevista al grup Brams




Entrevista al grup Brams

Jordi – Coincidim amb en Francesc Ribera 'Titot', cantant de Brams, que ens posa al dia de les últimes novetats del grup i del seu darrer disc 'Oferta de diàleg'



Francesc, després de la dissolució del grup el 2005, la gira de celebració dels 20 anys del grup el 2010, ara ens trobem amb nou disc de Brams. Què és el que us havia quedat pendent de dir que ha propiciat aquest retorn?


Francesc – De coses a dir n'hi ha sempre, o això esperem. Estaríem parlant del format. El 2005 vam creure que el format de Brams s'havia esgotat i vam posar-nos a treballar en altres formats i el 2010 vam comprovar que encara era útil, i no només útil sinó que era el que ens donava més joc.


Jordi –El vostre nou disc es titula 'Oferta de diàleg'. A qui va dirigida aquesta oferta: als vostres seguidors de tota la vida?, a les persones que no us havien escoltat abans del 2005?, o a la societat en general?


Francesc – Sempre ho dirigim a la societat en general, sempre. Ara, de ben segur la gent que ens coneix d'antuvi hi trobarà més complicitats.


Jordi – Creieu que aquesta oferta de diàleg serà acceptada?


Francesc – Si et refereixes al sentit del títol del disc, sí. Si et refereixies al sentit del títol de la cançó, no.


Jordi – Actualment ens trobem amb el retorn de Sopa de Cabra que ha trencat els esquemes en quant a entrades venudes de la música cantada en català… La crisi de la música afavoreix el retorn de grups com seria el vostre cas? O bé afavoreix l’aparició de molts nous grups com seria el cas dels grups del pop-folk català?


Francesc – És que no veig que hi hagi crisi de música.


Jordi - Francesc, veig per on vas en afirmar que no hi ha crisi a la música... Seria, potser, més encertat apuntar doncs que hi ha crisi a la indústria musical tradicional però que en canvi avui en dia de música n'hi ha més i més variada que mai?


Francesc - És clar que estem davant la desaparició efectiva de la indústria musical tradicional. Cal veure si és substituïda per una nova modalitat industrial o si simplement desapareix, cosa que també és possible.


Jordi – En la nostra darrera entrevista




comentaves que tant era que el públic cridés 'Titot President, Catalunya independent' com 'Titot cabró, president de la Diputació' ja que això era pur folklore. Ara ens trobem amb que ets regidor per la CUP a l’Ajuntament de Berga. Estem dins aquest procés? Quin serà el proper pas?




Francesc – No tinc previst cap pas més. Faig la feina que com a militant em pertoca i que la capacitat em permet.


Jordi – Brams no pareu, teniu un munt de concerts en els quals la gent us aplaudeix en comptes de xiular-vos. D’aquí trauríem la conclusió que no us tenen enveja per ser 'guapos, rics i grans jugadors de futbol'? A nivell personal, Francesc, com et definiries quant a bellesa, riquesa i nivell futbolístic?


Francesc – Sóc guapo, ara, he hagut d'adaptar els meus criteris estètics a l'antull de trobar-me'n. Sóc ric perquè sóc capaç de ser feliç amb quatre duros i amb el tema del futbol, no he tingut l'oportunitat de demostrar la meva vàlua, per sort.


Jordi – Parlant dels vostres concerts, com podem estar al dia dels propers i de les novetats del grup?




Francesc – A través de www.brams.cat i del facebook brams2010, sempre actualitzats.




Jordi – Moltes gràcies per aquesta entrevista!

1 comentario: